Overheid, bedrijfswereld en wetenschapsorganisaties slaan de handen in elkaar

Met het project C3PO bundelen acht organisaties, zowel uit de wetenschaps- als bedrijfswereld, hun krachten o.l.v. Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen & Wonen. Het gaat om TRiAS architecten, Universiteit Gent, Thomas More Hogeschool, Van Roey, Beneens, ETIB nv/CONCRETE HOUSE en ViCre.

‘Speeltuin’ voor 3D-printen in de bouwsector op Kamp C'

Om 3D-printen in de bouwsector te stimuleren, worden alle partners samengebracht voor maximale kennisuitwisseling. Dit project moet hen inspireren en overtuigen om mee te stappen in de noodzakelijke veranderingen. Zowel de bouwsector, onderwijs als wetenschapsinstellingen hebben nood aan een locatie waar ze kunnen experimenteren. De 3D-printer staat klaar op de site van Kamp C en momenteel loopt een demofase. Alle geïnteresseerde bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zijn vanaf het najaar welkom om de printer uit te proberen. Die tests zullen helpen om technische vragen uit te klaren.

Ook was TRiAS  te zien op VTM-nieuws! Meer info vind je via deze link:https://www.facebook.com/triasarchitecten/videos/2277959109125561/

Back to Top